NCPP - Nordic Clay Plaster Project ( - 12.2014)

NCPP, Northern Clay Plaster Project on savirappauksen koulutushanke, jolla pyritään ekologisen, energiatehokkaan ja kestävän rakentamisen edistämiseen.

Hankkeessa tuodaan Suomeen, Eestiin ja Ruotsiin osaamista savirappauksen koulutukseen.  Näihin maihin valitaan European School for Earthbuilding’in EU-projekteissa kokoamasta savirappauksen koulutusaineistosta ammatilliseen täydennyskoulutukseen sopivat moduulit ja tasot.  Suosituksissa huomioidaan myös maiden pohjoinen ilmasto.

Projektin kohderyhmiä ovat ammatillisen koulutuksen kouluttajat ja opiskelijat.  Selkeää koulutusaineistoa, jossa on omat osionsa kouluttajille ja koulutettaville, voi käyttää eri ryhmille.  Aineisto sopii omaksi kokonaisuudeksi savirappauksen koulutukseen, mutta yhtä hyvin myös osaksi mm. maalareiden, muurareiden, pintakäsittelijöiden, rappareiden, käsityöläisten, talon-, korjaus- ja ekorakentajien, arkkitehtien, taiteilijoiden ja taiteen harrastajien koulutusta.

Koulutuksen opintosuoritukset ovat osa eurooppalaista ammatillisen koulutuksen ECVET Earth Building EQF-järjestelmää.  Savirappauksen ammattitutkinnon voi osasuoritusten kautta suorittaa eri puolilla Eurooppaa.

Northern Clay Plaster Project, Professional Qualification for Working with Natural and Sustainable Building Materials eli NCPP -projekti, nro 2012-1-FI1-LEO05-09362, käynnistyi 1.10.2012.  Kaksivuotisen projektin rahoitus on EU:n Elinikäisen oppimisen ohjelmasta (Lifelong Learning Programme, LLP)

Hankkeen koordinaattori on Työtehoseura - TTS, Sarkatie 1, 01720 Vantaa ja muut partnerit:: 

  • F.A.L. e.V:, European School for Earthbuilding, Wangelin, Saksa
  • Hantverkslaboratoriet, Mariestad, Ruotsi
  • Eesti Maaülikool, Tartto, Eesti
  • Saviukumaja OÜ, Põlva, Eesti
  • Luomura ry 

Lisätietoja antaa projektipäällikkö Marja Salmenmäki, TTS, puh. 040 9005157, marja.salmenmaki@tts.fi