LUOMURALLA ei ole tapahtumia juuri nyt - katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. 

 

MENNEITÄ:

Luomutalo maaseudulle -keskusteluilta Tampereella 13.5.2014 Pääkirjasto Metsossa (Martikainen sali yläkerrassa) Klo. 17.30 - 20.00 .

HENGITTÄVÄ PUUTALO - HIRSITALO -SAVITALO - Mitä vaihtoehtoja ja tekniikoita löytyy luonnonmukaisempaa kotia haluaville?
Myös Luomuran "uusi keskus" suunnitelmista kerrotaan pari sanaa.
Jos etsit ekokylätonttia niin paikalla on myös Kurjen tilan väkeä 
 

LUOMUTALO MAASEUDULLE? –Keskusteluilta Tampereen pääkirjasto Metsossa – Toivonen salissa torstaina 30.1.2014 klo 17.30 -19.30. 

 


Alustukset: "Ekosysteemeihin kytkeytyvä talo", Juha Kuisma, Kylien liiketoiminta-asiamies, "Omavaraista energiaa kotiin". Hannes Tuohiniitty, Energiamuutos HT, "Luomutaloja", Mikko Tuononen, Luomura ry.
Valtaosa aikaa on varattu kysymyksille ja keskusteluille.

Tervetuloa rakentamista suunnittelevat, alalla työskentelevät, muuten vain teemasta kiinnostuneet, tonttia tarvitsevat kuin myös tontteja tarjoavat! Hyvä ilmoittautua tuolla tapahtumasivulla jotta tiedämme tilantarpeen.

Tapahtuma on osa Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän (YTR) rahoittamaa Luomuran LET-info tiedotustyötä.

LUOMURAN SAVIRAKENTAMISPÄIVÄ 8.6 VESILAHDELLA KURJEN YHTEISÖTILALLA. ( Rautialantie 419, 37470 Vesilahti)

11.00 -13.00 TEORIAA 

· Tervetuloa

· Kurjen Yhteisön esittely

· Savitaloja Pohjoismaista Mikko Tuononen / Luomura

· Paikalla olevien savirakentajien esittely

· Savimateriaalien kaupallinen saatavuus Marja Salmenmäki / TTS:n savirappaushanke.

· SAVI rakennusmateriaalina ja saven testaus - Erika Sillander / Savi ry

13.00 LOUNAS mahdollisuus (omakustanteinen) 
13.00 - n. 16.00 .........KÄYTÄNTÖÄ, keskusteluja ja kokeilua 

Teemoina savirakennukset ja -rappaukset...tuo omaa saveasi ja opi testaamaan sitä...mahdollisuus harjoitella savirappausta yhteisötalon seiniin. 
Ohjelma tarkentuu FB:ssa ja kotisivuillamme. Ilmoittautuminen myös mieluiten fb:SSA (tai keskus@luomura.com, tai puh. 040 53 59 417) ......ILMOITTAUTUMINEN EI OLE PAKOLLINEN MUTTA SUOTAVA.

JOS haluaa saada mahdollisimman paljon irti saven testauksesta, voi lukea jo etukäteen Savi Ry:n puheenjohtaja Erika Sillanderin "Savi rakentamisessa"-artikkelinTerveTalo -lehdestä 2012 sivulla 13. (Linkki etusivulta www.luomura.com )

JA JOS haluaa tietämisen lisäksi OPPIA jotain ihan käytännössä, niin kannattaa ottaa työvaatteet mukaan että voi oikeasti osallistua tekemiseen. Työosiossa on ainakin 3 erilaista pohjaa joille rapataan. Tulisija "kuorrutetaan" saviseoksella, hella ja piippu rapataan ohuesti savilaastilla. Lautaverhoiltua seinää koerapataan puolen seinän mitalta ja piharakennuksessa olkipaaliseinät odottavat rappaajiaan. Saamme paikalle myös Joensuusta yrittäjä Teemu Kuivalaisen (http://www.mestarinpuolikas.fi/ ) Hän näyttää ja opettaa kauharuisku-systeemillä rappaamista (paineilmalla) - sen käyttö on isompia kohteita suunnittelevan hyvä tietää.

Paikalla myös:

- Savirakentajat Sisko ja Kyösti Kangas Nivalasta ( www.savipaja.fi/savitalo/index.html )
- Savi/olkipaalikesämökin Nummipusulaan rakentaneet Liisa ja Matti Moilanen. (http://www.esse.fi/arkisto2011/esse_11_32.pdf)
- 2000 luvun alussa Olkipaalitalon savirappauksilla Vesilahdelle rakentanut Jukka Leino ( www.kivihovi.net )

Tilaisuuden järjestää Luomura Ry:n LET- keskus hanke yhdessä Kurjen tilan yhteisön ( www.kurjentila.fi ) ja Savi -yhdistyksen ( www.saviry.fi ) kanssa. Tilaisuus on ilmainen.

Tervetuloa!

 

 

 

AIOTKO RAKENTAA TAI REMONTOIDA?

lauantaina 9.2.2013 klo 13.00 – 15.30.
PIENTALORAKENTAMISEN PAREMPI TULEVAISUUS - Arkkitehti, professori Panu Kaila puhuu ja vastaa kysymyksiin Pälkäneellä Rönnviikin viinitilalla.

PS: Laita uuden rakentamista tai vanhan remontointia koskevat kysymyksesi mielellään jo etukäteen tiedoksi Panulle. Luomuran FB sivuille kommenttina 

Luomuran LET-keskus hankkeen pajailtapäivä - vapaa pääsy –Ilmoittautuminen (ei pakollinen)  Facebookissa Viinimyymälä auki ennen tilaisuutta ja kahvila tauolla. Tervetuloa!

 

LUOMURA Ry / Terve Talo hankkeet
www.luomura.com

TAPAHTUi HELMIKUUSSA:

PIENTALORAKENTAMISEN PAREMPI TULEVAISUUS - Arkkitehti, professori Panu Kaila puhuu ja vastaa kysymyksiin Pälkäneellä Rönnviikin viinitilalla (Hämeenlinnantie 270, 36660 Laitikkala) lauantaina 9.2.2013 klo 13.00 – 15.30 Viinimyymälä auki ennen tilaisuutta ja kahvila tauolla.  Luomuran pajailtapäivä - vapaa pääsy - Ilmoittaudu mielellään Facebookissa   Tervetuloa!

 

Tapahtumat

Tulisijatutkija Heikki Hyytiäinen alustaa syyskuun teemaillassa tulisijan valinnasta, käytöstä, sijoittelusta jne." Jyväskylän Ruokoarkkitehti" Hartvig Reuter näyttää palikoilla muuraamisen malllia savi-iltapäivänä 14.8.2010
Kevätretken Alppiruusuloistoa Mustilan ArboretumissaEkokeksijä Raimo Flink; teemana "puutarhan uudet ideat" (huhtikuu 2010)
Päivi Mattilan 19.5.2010 pitämän "Villit nautinnot "- villivihanneskurssin illan osanottajia keräämässä salaatti- ja teetarpeita. Jo kymmenen tavallisimman kasvin käyttömahdollisuudet yllättivät useimman osallistujista. Antoisa ja maukas ilta!
Teemapaja marraskuussa-10: Energiaa -tavoitteita ja säästöä?Alustajana Arkkitehti Harri Metsälä.
Klikkaa kuvaa nähdäksesi siitä suurennoksen.

Luento/keskusteluilta Terve Talo-keskuksessa torstaina 12.1.2012 klo 18.00. Kestävä rakentaminen, vesihuolto ja energia - Esimerkkinä Sieben Linden. Kirjasto, Luomutaloja- näyttely ja kahvila auki 16.00 lähtien.

Saksalaisessa Sieben Lindenin ekoyhteisössä on onnistuttu pudottamaan Co2 -päästöt ja ekologinen jalanjälki reilusti alle puoleen saksalaisten keskiarvosta. Tähän on päästy yhteisöllisellä elämäntavalla, suosimalla paikallistaloutta ja rakentamalla ekologisesti järkevä asuinympäristö. Illan alustuksessa käydään läpi esimerkkejä rakentamisesta, energiantuotannosta ja vesihuollosta Sieben Lindenissä. Aikaa on myös keskustelulle. Alustajana ympäristöpolitiikan tutkija Jenny Turunen.
 
Ilmoittaudu mielellään Facebookissa osoitteessa:  www.facebook.com/LUOMURA. - tapahtumat