Rakennusarkkitehti Teuvo Ranki Turusta valittiin Luomuran hallitukseen vuosikokouksessa tänään 15.6.2011.  Valinnan taustalla on Luomuran kasvava painotus luonnonmateriaalien käytön lisäämiseen ja kehittämiseen. Kuvassa Teuvo esittelee Mynämäen Korvensuun kylässä sijaitsevaa Savitallia (rak.1915) Saviyhdistyksen retkiporukalle.

Alla ja albumissa löytyy kuvia Luomuran mielenkiintoisesta lähimenneisyydestä ja sen teemoista. Vielä mielenkiintoisempaa on luvassa, siihen pyrimme! Tervetuloa mukaan!

DI Anssi Koskenvesan teemana "Pientalon teettäminen- askeleet omasta haaveesta valmiiksi kodiksi."
Puun perinteinen käyttö on Arkkitehti Harri Metsälällä luentoteemana
Tekniikan lisäksi ovat erilaiset vaihtoehtoiset ajattelutavat tärkeitä Luomura toiminnassa. Kuvassa Arkkitehti Kristiina Mäntynen luennoi Fengshuista
Asumisterveys on Asumisterveysliiton johtavan neuvojan Hannele Rämön ykkösteema.

Luomura ry

 

Luonnonmukaisen rakentamisen keskus, Luomura ry
 

Luomura – yhdistys perustettiin vuonna 2001 kehittämään ja tekemään tunnetuksi luonnonmukaista, ekologista ja terveellistä rakentamista ja asumista. Luomura aloitti toimintansa Helsingissä toteuttaen erilaisia pääasiassa EU-rahoitteisia koulutuksia, joiden yhtenä työharjoittelukohteena syntyi Ekoateljee – taideopiskelijoiden työtila Snellman korkeakoululle. Kohteessa on käytetty mm. olkipaalieristyksiä, savirappauksia ja turvesilppueristystä.

TERVE TALO -lehti perustettiin vuonna 2000. Lehti on monipuolinen rakentajan, remontoijan ja ajattelevan asujan tietopaketti. Messu-, tapahtuma-, tilauslevikin lisäksi lehti jaetaan myös mm. kaikkiin Suomen kuntiin ja rakennusalan oppilaitoksiin, jotta ekologisen ja luonnonmukaisen rakentamisen viimeisin tieto olisi mahdollisimman monen alan avainhenkilön saatavilla.

TERVE TALO -hankkeet
Luomura on toteuttanut erilaisia teeman edistämishankkeita yhdessä mm. Sydän-Hämeen kuntien kanssa. Työsarka on ollut hyvin monipuolinen -luentoja, asiakasneuvontaa, verkostoitumista, informaation jakamista netissä, vaihtoehtojen esiintuomissa eri tapahtumissa.

Mallitalojen kehitystyö: Viime vuosina Luomurassa on työstetty Terve Talo -konseptia; terveellisiä, luonnonmukaisia ja ekologisia malleja tavallisten rakentajien käyttöön.

Rakennettu on myös oma mallitalo, Villa Marjala Luopioisissa. Talon on suunnitellut verkostoyhteistyötä hyödyntäen ja sen rakensi yhdistyksen toiminnanjohtaja Mikko Tuononen.

 

TERVE TALO -messut 

Luomura on järjestänyt kuudet valtakunnalliset teemamessut. Vuoden 2005, 2006, 2008 ja 2011 Terve Talo -messut pidettiin Aitoon Honkalassa Luopioisissa.

Messuilla on yleensä noin 100 näytteilleasettajaa, 1 - 2 tuhatta vierasta, luentoja, neuvontapisteitä. Messut ovat ekologisuutta arvostavien perheiden, rakentajien, yrittäjien ja asiantuntijoiden kohtauspaikka. Näytteilleasettajien skaala on suuri: suurista yrityksistä pieniin yhdistyksiin – värikkyyttä ja laatua!

 

Luonnonmukaisen rakentamisen keskus, Luomura ry

 www.luomura.com

 

 

 

 

Luomura ry syntyi ESR-hankkeen jälkimainingeissa Uudellamaalla Snellman korkeakoulussa. Ekoateljee Itä-Helsingissä rakennettiin pääosin 9 kuukauden työvoimakoulutushankkeen työharjoittelukohteena.
Aurinkoenergia on yksi monista perusteemoista TerveTalo - messuilla. Aitoon Honkala on mainio messupaikka: maalla - ja lähellä kaupunkeja.