EKOATELJEE -luonnonmukaisesti rakennetut taideopetustilat

Ekoateljee rakennettiin pääosin Luomuran "esivaiheen" - Ahtola Kulttuurisäätiön EU rahoitteisen työvoimakoulutushankkeen -työharjoitteluna Helsingin Jollakseen Snellman korkeakoulun taideopetustilaksi.

Kohde oli 90 luvun lopun "iso juttu" luonnonmukaisemman rakentamisen parissa, käytettiinhän siinä isommassa mittakaavassa ja yhdistettynä näyttävään arkkitehtuuriin mm. olkipaalieristyksiä,kutterinpuruelementti -seinää, savirappauksia ja turvesilppueristystä. Ekoateljee oli haasteellinen ja näyttävä pilottikohde.

Lue lisää liitteen kuvauksesta ja allaolevista kuvien teksteistä. 

Julkisivu puurunkoista, olkipaalieristeistä ja savi/kalkkirapattua seinää (värjätty kalkki ulommaisena), lautakatot, turvetta eristeenä yläpohjassa ...

 

Alla kuva-albumi; Klikkaa kuvaa nähdäksesi siitä suurennoksen ja kuvatekstin.

Snellman - korkeakoulun Ekoateljee Jollaksessa."metsän puoli". Kutterinpuruelementtiä seinät, pinnassa pärettä. Terassin lattia lämpökäsiteltyä puuta.
Lauta- ja pärekattoja. Katot mennee uusiksi jo nyt kymmenen vuoden käytön jälkeen... kaltevuudet ovat liian loivia lauta- ja pärekatoille ja huoltokin eli puhdistus  taisi jäädä liian vähille samoin kuin alkuvuosien tervaus.Takaterassin päreseinää
Maalaussalin elävyyttä ja pohjoista valoaSavityösalin muotoja. Seinät savirapattuja. Kaikki kohteen savirappaukset ovat kestäneet hämmästyttävän hyvin jo kymmenen vuotta.
Rakennus on kaukolämmössä - Heikki Hyytiäisen suunnittelema tulisija lisälämmöntuottajana.Pölkkylattia tehtiin reilun metrin mittaisista elementeistä, laudoista joihin pölkyt olivat naulattu altapäin. Todella kaunis pajalattia.
Palotarkastajat vaativat reilut pellitykset piipun ympärille - tervatulla lautakatteella on omat riskinsä..
Klikkaa kuvaa nähdäksesi siitä suurennoksen.